<

TILBUD på endoskopi og RGT behandling12-02-2024 - 08:47

Har din hest symptomer fra luftvejene/næseflåd? Hoster den måske når du skal ride? Så kunne det være pga en underliggende luftvejslidelse.

Raske heste hoster ikke

 

Heste kan ikke som mennesker selv fremprovokere eller styre hoste. Derfor vil der ofte være en underliggende luftvejslidelse/inflamation tilstede når hesten hoster.

Har du mistanke om at din hest har problemer med sine luftveje, så har du nu mulighed for at komme til os på klinikken og få det undersøgt til en fordelagtig pris:

 

Endoskopi uden prøveudtagning - 1285 kr.  (pris v. udekørende 1608 kr.)

Endoskopi uden prøveudtagning men inkl.  RGT behandling – 4500 kr. 

Endoskopi med prøveudtagning (BAL-prøve) og lab.udlæg – 3325 kr. 

Endoskopi med prøveudtagning (BAL-prøve) og lab.udlæg og RGT behandling – 6540 kr. 

 

Alle priser er inkl. moms. og inkl. medicin til bedøvelse af hest.

Vi laver også undersøgelserne ude, men så frafalder tilbudet. 

 

Info om endoskopi og RGT behandling:

 

 

Kulden har bidt sig fast over Danmark. Det betyder, at hestene måske står mere på stald, og dermed i højere grad bliver eksponeret for støv og svampesporer som befinder sig i strøelse, hø/wrap og diverse andre steder i hestens miljø. Ikke alle heste tåler denne eksponering, og derfor kan man i nogle tilfælde opleve, at hesten kan få problemer med hoste, nedsat præstation, flåd fra næsebor, fnysen eller pusten under ridning eller i stalden. Alle disse symptomer kan være tegn på udvikling af equin astma eller andre sygdomme i hestens luftveje.


Som dyrlæger hører vi også ofte hesteejere der fortæller, at deres hest godt kan give et enkelt host eller to under opvarmningen. Og det har den gjort i mange år uden ellers at have problemer.
Men måske har du før hørt sætningen ”Raske heste hoster ikke”. Og der er altså noget om snakken! For en hest der hoster kan ikke præstere optimalt, og selv et par enkelte host i opvarmningen eller i stalden betyder, at der er et stimuli, f.eks. bestemte partikler i miljøet, som hestens luftveje reagerer på.

Vi ønsker at sætte fokus på heste med luftvejsproblemer, da det især er på denne årstid, vi begynder at se problemer med luftvejene hos jeres heste. 

 

RGT:


I forbindelse med årstiden for luftvejslidelser, og vores tilbud på endoskop, har vi valgt at tilbyde behandling med RGT (Respiratory Gene Therapy) til en konkurrencedygtig pris.


De seneste år er RGT blevet anvendt med stor succes ifbm. behandling af Equin Astma. RGT er en behandlingsform, hvor man udnytter hestens eget blod til behandling. Samme princip anvendes til f.eks. PRP- eller IRAP-behandling i forbindelse med led- eller seneskader hos hest.  RGT-behandling foregår ved, at der udtages blod fra hesten, og umiddelbart derefter bliver dette behandlet og inkuberet i ca. 48 timer i et laboratorie. Efter inkubation får man serum ud som har et opkoncentreret indhold af inflammationshæmmende stoffer. Serummet udleveres herefter til hestens ejer, som derhjemme skal give indsprøjtninger i hestens halsmuskel hver 3-4. dag i 6 uger. For en merpris kan man få dyrlægen ud og give injektionen. Behandlingen tolereres generelt rigtig godt af de fleste heste, og der ses meget sjældent bivirkninger.

 

Har du spørgsmål til ovenstående, eller ønsker du at booke en tid er du mere end velkommen til at ringe og få en snak med os.

Vi har telefontid samt tidsbestilling alle hverdage fra 7-12 på tlf. nr. 23241277.<