Ane Tanderup Nielsen

Hestedyrlæge

Mit navn er Ane Tanderup Nielsen, og jeg blev færdiguddannet som dyrlæge med speciale i hestesygdomme i oktober 2020. Under studiet har jeg i flere år arbejdet som assistent på Universitetshospitalet for Store Husdyr, hvor jeg har set rigtig mange spændende cases og opsamlet erfaring med især undersøgelse og behandling af kolikheste samt syge føl. Studietiden nåede også at byde på externships på to store hestehospitaler i hhv. Irland og Sverige.
Efter jeg blev færdiguddannet, arbejdede jeg i en kort periode i Fødevarestyrelsen og har ellers været ansat i en blandet praksis med smådyr og heste i Kolding, inden min ansættelse hos Holstebro Hestepraksis.
I mit daglige virke som hestedyrlæge har jeg stor fokus på godt management, optimal fodring og hensigtsmæssig ridning af hesten. Mine største interesseområder inden for sygdomme hos heste er luftvejslidelser, stofskiftesygdomme, mave-tarmproblemer, øjensygdomme og reproduktion.
Jeg er bosat i Struer og opvokset i Vinderup, og har lige siden jeg var lille haft stor interesse for heste samt ridesport.

Jeg har bl.a. gennemført følgende kurser som efteruddannelse:

- Handelsundersøgelse af hest
- Equine Reproduction - praktisk ultralydsscanning og embryo transfer
- Advanced Equine Ophthalmology
- Hestens øjenlidelser, kursus i diagnosticering og behandling af øjenlidelser hos heste
- Akutsygdomme ved hest, kursus i behandling af den akut syge hest