Lena Kristensen

Hestefagdyrlæge

lena Kristensen
lena Kristensen

Heste og ridesport har altid haft min store interesse og lige siden jeg som barn begyndte at gå til ridning i Thylands Rideklub,ved Thisted, var jeg fast besluttet på at blive dyrlæge. Jeg har både redet dressur og springning på distriktsplan.
Jeg trives i mit arbejde, hvor ingen dage er ens. Det er en daglig inspiration at blive udfordret fagligt med at hjælpe hesteejerne med at behandle og stille diagnosen på deres heste. Jeg kan lide alt hvad der vedrører heste og jeg beskæftiger mig med de fleste fagområder indenfor behandling af heste, men følgende områder er jeg særlig interesseret i:

  • Reproduktion. Inseminering med køle-og frostsæd, behandling og ifoling af problemhopper og som noget nyt, embryotransfer.
  • Hestens bevægeapparat, hvor jeg har fokus på både alternative behandlinger såsom kiropraktik og akupunktur i samspil med konventionelle behandlingsmetoder.
  • Halthedsudredninger med blokader, ultralydsscanninger og røntgen.
  • Medicinske patienter herunder lidelser i relation til luftvejene med endoskopi og udtagelse af prøver samt mave-tarmkanalen med gastroskopi.
  • Tandbehandlinger. En grundig mundhuleundersøgelse som led i en forebyggelse af lidelser i relation til mundhulen.
Uddannelse og erfaringer
Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge fra den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole i 1993.
Mit første arbejde var 2 måneder på svineslagteriet Tican i Thisted og derefter blev jeg ansat i blandet praksis på Biersted Dyrehospital i Nordjylland. Fra 1995 til 2008 var jeg assistent på Holstebro Dyrehospital, hvor jeg primært var hestedyrlæge. I 2008 købte jeg hesteafdelingen fra Holstebro Dyrehospital og etablerede Holstebro Hestepraksis.
I 2010 blev jeg Fagdyrlæge i sygdomme hos heste og i 2015 certificeret veterinær kiropraktor, BackBone- Academy og IVCA, International Veterinary Chiropractic Association. I 2015 er jeg påbegyndt akupunkturkursus hos IVAS,International Veterinary Acupuncture Society.
Privat
Jeg er gift med Ulrik og vi har to døtre. Vi bor på gården Hedegaard, som er et mindre landbrug med tilhørende stutteri, hvor vi avler 5-7 Dansk Varmblods føl om året. Holstebro Hestepraksis har klinik på gården.